Sonunda beklenen oldu ve
Acısu Bahar Bayramı ertelendi...
Her yıl günü gelmeden ertelenmesi gündeme gelen Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı bu yıl da ertelendi.
Beşikdüzü Kaymakamı ve Şalpazarı kaymakam Vekili Bayramali Köse, şenliğin tarihi ile ilgili tartışmalara son naktayı koydu. Kaymakam Köse, Acısu Şenliği`nin 10 Mayıs Pazar günü yapılacağını söyledi.
Yöredeki Muhtarların müracaatları üzerine bu kararı aldıklarını söyleyen Şalpazarı Kaymakam Vekili Bayramali Köse, "Aslında tarihin ertelenmesi doğru değil. Ancak, sonuçta bu şenliği onlar düzenliyor. Nezaman isterlerle o zaman yapsınlar" diye konuştu.
Simenli Köyü Muhtarı Arif Köse ve Çamlıca Köyü Muhtarı Hasan Yamaç önceki gün, hava şartlarının iyi olmadığını gerekçe göstererek, Acısu Şenliği`nin bir hafta sonraya ertelenmesi için dilekçe ile Kaymakamlığa başvurmuşlardı.
Konu ile ilgili olarak kendisiyle görüştüğümüz Çamlıca Köyü Muhtarı Hasan Yamaç, "Ben daha yeni muhtar oldum. Acısu Şenliği`nin tarihinin ne şekilde tescil edildiğini bilmiyorum. Bu sene böyle olsun" dedi. Acısu Şenliği`nin iki başlılık yüzünden bekneldiği şekilde organize edilemediğini ifade eden Muhtar Yamaç, gelecek sene Şenliği Çamlıca Köyü olarak üstleneceklerini söyledi.
Şenlik tarihiyle sık sık oynanmasının yanlış olduğunu ve gelecek yıl da Mayıs ayının ilk Pazar gününün 2`sine denk geldiğini, şenliğin ertelenmesinin yeniden gündeme gelebileceğini söylediğimizde ise Muhtar Hasan Yamaç, "Bu seferlik böyle olsun. Bir daha kesinlikle tarih değişmeyecek. Ben şenliğin gününün Mayıs ayının ilk Pazar günü şeklinde belirlendiğini bilmiyordum" diye konuştu.
Diğer taraftan, Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, bir toplantıya katılmak üzere Trabzon`a gittiği için Acısu ile ilgili zirve yapılamadı. Simenli ve Çamlıca Köyü Muhtarları, Başkan Cengiz`in kendilerine araç-gereç ve işgücü konularında her türlü desteği vereceğini söylediğini kaydettiler.
Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı`nda yörenin tanınmış kemençe sanatçısı Sebahattin Yanık`ın sahne alacağı bildirildi.
Öte yandan Acısu Şenliği`nin ertelendiği, İlçe Halk Kütüphanesi Memurluğu tarafından belediye anonsu ile duyuruldu.