* Ağrtaş Sohbet

Refresh History
  • Sevgili Ağırtaşlılar muhabbetiniz bol olsun.
  • yavuz__61: slm
    04 Şubat 2012, 22:27:16
  • Emrah: deneme
    04 Şubat 2012, 22:48:30
  • yavuz__61: dene dene:D
    04 Şubat 2012, 22:51:09
  • yavuz__61: resimler tamam
    05 Şubat 2012, 01:31:10
  • yavuz__61: deneme
    05 Şubat 2012, 02:16:18
  • yavuz__61: :o 8)
    05 Şubat 2012, 02:16:35
  • yavuz__61: Trbzn hrn hrn hrn hrn hrn hrn hrn hrn hrn hrn
    05 Şubat 2012, 02:16:44
  • yavuz__61: hh
    05 Şubat 2012, 22:07:16
  • şahin: ne oldu haburalara yawwwü
    05 Şubat 2012, 23:08:12
  • emr: Yönetici arkadaş burada mı?
    06 Şubat 2012, 12:35:50
  • Emrah: yeni geldm :)
    06 Şubat 2012, 23:25:57

Gönderen Konu: bu köyün suyunu içen herkese...  (Okunma sayısı 803 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı beyti61

• Site Yöneticisi
  • Çalışkan Üye
  • *
  • Rep Puan: 15
    • E-Posta
bu köyün suyunu içen herkese...
« : 01 Mart 2010, 22:01:02 »
kıymetli agırtaş köylü genc kardeşlerimizin internette dolaşırken güzel yazışmalarını gördüm,cok mutlu oldum.. sizlerdeki bu samimiyet beni cok mutlu etti.  köyümüzün gelecegi adına gördügüm kadarıyla genclerin %75 internet kullanü. birbirinizi otantik yapıyı bozmadan daha motive edici birbirimize nasihat vari tanıtıcı daha güzel şeylerin yazılması hepimizi mutlu edecektir. biz gençlerin kaderi gurbet... fakat köyde duranlarla gurbettekilerin güzel bir köprü kurması gelecegimiz için umut vericidir,sevgili gençler köyümüzün kurucusu (tül ali) kurucusu ali olursa elbette o köyün aliside veliside cok olur.  şöyle mezarlığa bi bakalım... mezarında yatan ayaktakilerden daha fazla yani hepimizin gidecegi yer orası onun için hayatta güzel yad edilmek bu gök kubbede hoş bi seda bırakmak lazım (EŞŞEK ÖLÜR KALIR SEMERİ İNSAN ÖLÜR KALIR ESERİ).  şöyle maziye köyün aşadan yukarı bi bakalım;  salif ağasını yusubusunu,fardalı,habibesi,hacısı,gecmedi yüregimden gecmedi kılıc alinin acısı.. sümbülünu,salifini,kör ömerini,mirtazunu,aydacunu kimse görmedim demesin faydacunu.. unutamadum uzun boylu temelunu elindeki asasını belindeki kısasını hep cekti köyün derdini tasasını derdini o gizlesede kendini köyümüzün onbüsmanı sülümanun osmanı nur icinde yatasın sen öndersin sen ulusun atasın ömrünü hizmetlere  adarsın. unuturmuyum izmirin yağız delikanlısı sarı saclı cakır gözlü hamzuuun mıstasını, hamzu osman olmasaydı kim okurdu köyümün hastasını, unuturmuyum bir gönül insanı mamudu gızını, gıran mahalle yolcu ettin genç oglunu kızını(MUHAMMET YILMAZ,EMİNE ÖZTÜRK).. söylemeden gecemicem köyümün mazlumunu ahmidini,müdürünü(URA DERİİİİ,KERK YAPALIM) cok gördüler gıran hasana ekmegin küdürünü.. sen rahat uyu bu iş sırasıyla onlarda görecek ölümü sen rahat uyu mezarında, yanında kızın emine goynunda torununu..  gecemem hamdisini, köyümün gırgu ustasını, urdan imamgızını kimse diyemez bakmadı hacı hanife köyümün hastasını..  bugün okuyanlar memleketi idare edemezken okul mektep görmeden köyde muhtarsın(PALAK DAYI)eğer ayşe dezem gibi varsa yoldaşın ne karnın ağrır nede başın..  unuturmuyum gecmişini geleceğini unutamam elbette... cavşu memed amcayı kim unutur gokurdanu gızın köyümüzün hocasını(NURİ HOCA) kimse esirgemesin ondan duasını ... gecmeyelim hamzu veyseli hacı fikriyi köyde bi cok onun eseri. sıra geldi tabiki tomac hasana, selam olsun mekkede yatan hacı Şaban'a(ŞABAN ÖZTÜRK)aaahhhh!!!  sarmaşuk icin beni yedi dışın eli bir gönül adamı sanki bir veli şimdiki gencler iki ineği yayamazken acın gözlerinizi yenin kibirinizi bahseddiğim bu şahıs gururla dolaşdıgımız o köyün muhtarıyken yaşı (ON YEDİ 17)(KONT ÜSİN DAYI BİR KAVMİN LİDERİ). her şeyde unuttugumuz gibi hasan dayı,bülbül ana yı şadanı,püsür babayı,gancalı ,köresanu,coban hasanı şahin tepesine yol kapına geldi dagların bekcisi uyanda bak unutmak mümkünmü hacı şabanı (ŞABAN ESMER) hangisini desem cok köyümün mazisi kötülüklere kulak tıkayan köyümün hafızı niyazisi(NİYAZİ KEKEC) avrupa ciğnemiş ama özünden hic birşey gaybetmeyen hacı zıyasını(ZİYA KEKECOĞLU) yalan söyler görmedim diyen yardımını parasını nur icinde yatırsın allah anasını babasını köyümüzün doktoru gönüllerin ilacı mezarında rahat uyu musa hacı(MUSA ATAR)(YADAN DUZDAN,BAĞDAN BOZDAN AZ YAŞA COK YAŞA NİHAYETİ ÖLÜM HAKKINIZI HELAL EDİN)köyümüzün kaptanı neşesi her şeyi hacı nafızı(NAFIZ ATAR)ölümünden dolayı görmedim böle acı bütün köy sana duacı,garibunu ali rızayı garalunu muhtarımız ömeri köyümde bütün yenilikler onun eseri unutamam tongazu,şemsisini,bal memedini ALLAH GANİ GANİ RAHMET ETSİN sevgili arkadaşlar bunlar aklıma gelen bi gacı hepsinde alacagımız bi dersler var inşallah ibret alanlardan oluruz.......
 (O KÖYÜN SUYUNU İCEN İCDİGİNİ İNKAR ETMEYEN BİR DOST)
ALINTI GRANLUNUN HACI MUHAMMED;
« Son Düzenleme: 02 Mart 2010, 00:00:44 Gönderen: Emrah »
Konuyu Paylaş:
  digg  slashdot  delicious  technorati  facebook  twitter  google  google
....dolu başağın boynu bükük olur, boş başak ise dimdik ayakta durur....

Çevrimdışı bahar

• Başarılı Üye
  • **
  • Rep Puan: 10
« Yanıtla #1 : 01 Mart 2010, 23:26:02 »
süper yazann eline saglık
ayrıca dedemin de adının gecmesi beni mutlu etti
allah rahmet etsin tüm büyüklerimize..

Çevrimdışı şahin

• Site Yöneticisi
  • Özel Üye
  • *
  • Rep Puan: 61
    • Ağırtaş
    • E-Posta
« Yanıtla #2 : 02 Mart 2010, 20:17:31 »
emice ellerin,kolların agrımasın Allah razı olsunn sende eyvallah emicemu
farkımız tarzımız Trabzonlu olmamız... ya tam sustururuz.. ya kan kustururuz... ne kral tanırız ne de kural...susarsak güneş dogar.. konusursak ay batar... O KADAR...

Çevrimdışı lazfacia

• Yeni Üye
  • *
  • Rep Puan: 0
    • E-Posta
« Yanıtla #3 : 13 Mart 2010, 17:52:58 »
elinize sağlık güzel olmuş

Çevrimiçi sehzade_61

• Yardımcı
  • Site Bekçisi
  • *
  • Rep Puan: 17
  • вєη güzєℓє güzєℓ ∂ємєм кαƒαм güzєℓ σℓмαуıη¢α
    • www.agirtas.net
« Yanıtla #4 : 14 Mart 2010, 13:26:50 »
 :D :D
ραяαмız σℓмαѕα∂α нєя кαнνє∂є мαѕαмız нєя кανgα∂α şєкℓιмιz нєя кız∂α∂α яєѕмιмιz ναя !!!

Seo4Smf Tagleri: köyün suyunu içen herkese