Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Ağırtaş Resmi Web Sitesi ''Gavurgıran''

Mayıs 21, 2012, 03:08:49 ÖÖ
Haberler:

Gönderen Konu: ....İLÇEMİZE ÜNİVERSİTE YAPILMASI İÇİN İLK ADIM ATILDI.......  (Okunma sayısı 390 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ferhat atar

• Moderator
  • *
  • Rep Puan: 2
    • www.agirtas.net
    • E-Posta

Üniversite açılması için ilk adım atıldı

Nüfusu günden güne eriyen İlçemizde, yıllar önce tozlu raflara kaldırılan üniversite hayali yeniden yeşerdi. Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, seçim öncesinde vaadettiği gibi üniversite kurulması için her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.

İş başına geldikten sonra Belediye Meclis Üyesi Muhammet Sağlam`a üniversite konusunda görev veren Başkan Cengiz, Üniversite için ilk adım olan Derneğin resmen kurularak faaliyete başladığını, bunun çok önemli bir gelişme olduğunu bildirdi.

Kaymakamlık`tan Emekli Şef olan Belediye Meclisi Üyesi Muhammet Sağlam 15 Haziran 2009 tarihinde başladığı Dernek kurma çalışmasını bugün itibaren tamamlayarak dosyayı Şalpazarı Kaymakamlığı`na teslim etti.

"Şalpazarı İlçesi Yüksek Öğretim Derneği" adıyla kurulan derneğin Kurucu Başkanlığına Geyikli Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Trabzon İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Yüksel Gülay getirildi. Derneğin geçici Yönetim Kurulu listesinde şu isimler yer alıyor. (23.41)

Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz (Bşk. Yrd.), Selçuk Usta (Sekreter), Şaban Yılmaz (Sayman), Yusuf Demir (Üye), Hasan Bulan (Üye), Osman Buğaz (Üye)

Derneğin evraklarını teslim ederek "Alındı Belgesi"yle gazetemize bir açıklama yapan Şalpazarı İlçesi Yüksek Öğretim Derneği Kurucu Başkanı Ahmet Yüksel Gülay, en büyük ideallerinin Şalpazarı`nda bir yüksek okul görmek olduğunu belirterek, "Bu uğurda elimizden gelen maddi manevi ne yapılması gerekiyorsa, kollarımızı bugünden itibaren sıvadık. Dünyanın neresinde olursa olsun, bütün Şalpazarılılar olarak el ele verip kenetlenerek okulumuzu açıp, göçü büyük ölçüde önlemiş olacağız. Derneğimizin İlçemize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim" dedi. Başkan Gülay, "Çok kısa zamanda Şalpazarı`nda yüksek okulu görmek için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız" diyerek iddialı konuştu.

Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz de, seçimlerden önce verdikleri vaatlerden birini daha gerçekleştirmek için 5-6 aydan bu yana çalıştıklarını ve sonunda Derneği kurarak konuyu resmileştirkilerini söyledi. "Anavatan Partisi Şalpazarı`nın yolunu yaptı. Şalpazarı`nı ilçe yaptı. Bugüne kadar Şalpazarı`nda kayda değer bir hizmeti olmayan AK Parti de üniversite açsın diye Derneğimizi AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyesi de olan Geyikli Belediyesi eski Başkanı Ahmet Yüksel Gülay`a teslim ettik" diyen Başkan Cengiz, eski Sağlık Meslek Lisesi binasının üniversite için sahibi tarafından bağışlanmasının söz konusu olduğunu ve buraya okulun geçici olarak açılabileceğini bunun için de KTÜ ile temasa geçeceklerini kaydetti.

Şalpazarı Belediye Başkanı adaylarından Mustafa Bayram da, "Bu rüyayı çoktan beri görmek istiyorduk. Bugüne nasip oldu. İnşallah Şalpazarı`ndan göç duracak. Ben de ne katkım olursa yerine getirmeye hazırım" dedi.

İlçemize üniversite kurulması için ilk müracaat yıllar önce Hüsnü Kaya`nın belediye başkanlığı döneminde yapılmıştı. Şimdi MHP İl Genel Meclisi Üyesi olan Hüsnü Kaya, KTÜ`ye giderek, kendi dönemindeki müracaat dosyasını tozlu raflardan alıp tekrar Şalpazarı`na getirdi.

« Son Düzenleme: Ekim 16, 2009, 10:35:53 ÖÖ Gönderen: ferhat atar »
Konuyu Paylaþ:
  digg  slashdot  delicious  technorati  facebook  twitter  google  google
zafere gidilen yolda çekilen çile kutsaldır....

Çevrimdışı şahin

• Site Yöneticisi
  • *
  • Rep Puan: 61
    • Ağırtaş
    • E-Posta

....İLÇEMİZE ÜNİVERSİTE YAPILMASI İÇİN İLK ADIM ATILDI.......
« Yanıtla #1 : Ekim 16, 2009, 10:54:34 ÖS »
yok ya daha neler artukk  :o :o
farkımız tarzımız Trabzonlu olmamız... ya tam sustururuz.. ya kan kustururuz... ne kral tanırız ne de kural...susarsak güneş dogar.. konusursak ay batar... O KADAR...

Çevrimdışı Emrah

• Site Yöneticisi
  • *
  • Rep Puan: 23
    • Ağirtaş
    • E-Posta

....İLÇEMİZE ÜNİVERSİTE YAPILMASI İÇİN İLK ADIM ATILDI.......
« Yanıtla #2 : Ekim 17, 2009, 12:43:32 ÖÖ »
Valla ole olursa varyaa cok guzel para  kazanırlır :) merkezde :)

Çevrimdışı ferhat atar

• Moderator
  • *
    • www.agirtas.net
    • E-Posta

şahin abi sen ne demek istiyorsun biz buraya yalan haber atmıyoruz......

Çevrimdışı şahin

• Site Yöneticisi
  • *
    • Ağırtaş
    • E-Posta

ferhat ben senin haberine bişe demedimm senin yazdın habere ben yorumm yaptınn sen le alakası yokk
farkımız tarzımız Trabzonlu olmamız... ya tam sustururuz.. ya kan kustururuz... ne kral tanırız ne de kural...susarsak güneş dogar.. konusursak ay batar... O KADAR...

Çevrimdışı ferhat atar

• Moderator
  • *
    • www.agirtas.net
    • E-Posta

tamam abi

Çevrimdışı şahin

• Site Yöneticisi
  • *
    • Ağırtaş
    • E-Posta

;) ;) ;) ;) ;) :D :D