ben istanbuldan okarı öğrendim gutuların nolacağını...
1_ herkes çöpünü bu gutucuklara atacak. anniceniz çöpler gutuya öle yok armutlu ırmaaa yok aşadaki dere yok ayhran çortu felan artık kimsenin çöplüüü diiil...
size bi anımı anlatiiim

armutlu ırmağına birgün bi tabela astım tam öle milletin gözünün önüne kimse ırmağa daha çöp atmasın die gocaman gocaman yazdımki;
buraya çöp atmayın, atanın.... ama gel görki yazıya baka baka çöp atan kişiler oldu güler misin ağlarmısın...

hadi gocamanlarımz okumayı yazmayı bilmüü alışkanlık etmiş çöpünü atüüü...
eee yaa genç olanlar... eee üstüne üstük o yazıyı okuyup... elindeki çöpü ırmağa aşağa atıp, ardından da o tabelayı kıranlara ya da kırdıranlara ne demeli arkadaşlar... istediiiğinizi söleyin içinizden serbestsiniz... ben çook söylemiştim o zamanlar içimden geçenleri... kızan kızsın darılan darılsın...
neyse mevzuyu fazla dağıtmiim

2_ eeeemin alacuuuu her ay çöp arabaları gelip çöpleri topliicek...
( bu zaman çok uzun geldi bana çünkü çöpün dolması durumunda bu kez kutunun etrafındaki görüntü ve o bölgedeki koku da kötü bi durum ) zaman gösterecek. şu zamanlarda köy nüfusu az olduğundan belki sıkıntı yaratmaz ama yaz aylarına yanaştıkça belediyenin kamyonlarını fazla sefer yapması gerekecektir.. bununla ilgili muhtarımız gerekli atılımları yapacaktır...
3_ herkesten rica lütfen çöpünüzü çöp kutusuna atın... sağa sola değil.. yanabilecekleri yakın...
ben daha ne diim
kalın sağlıcakla